Yhden koiran vuorokauteen voi mahtua kaikenlaisia sattumuksia. Ensin käynti eläinlääkärillä epämääräisten oireiden takia. Varataan aika mahaan ilmestyneen patin poistoon. Otetaan myös verta putkeen ja lähetetään se tulevaisuuden suuria tutkimuksia varten koirien DNA-pankkiin.

Myöhemmin rauhallisen lenkin varrella kaksi irtokoiraa yrittää tulla tekemään lähempää tuttavuutta. Emäntä on huonolla päällä ja häätää irtokoirat tiehensä muutamalla vihaisella huudolla. Kotona tarkkanenäinen sesse huomaa että ruokasaavin kansi on jäänyt auki. Eikun apajille ja nopeasti nappuloita suuhun siihen asti kunnes huonotuulinen emäntä tulee katkaisemaan salasyömärin puuhat. Jälkeenpäin ulkoillaan normaalia tiheämmin ja tehdään tarpeita.

Tuore heinä maistuu hyvältä ja sitä täytyy syödä nautiskellen yksi heinä kerrallaan. Nautiskeluhetki päättyy emännän karjaisuun. Heinää mutustellessa meinasi suuhun eksyä myös pullea kimalainen. Ulkoillessa bestiksen kanssa täytyy juosta lujaa ja päättömästi metsässä. Juoksu päättyy pieneen kiljahdukseen kun tassu nyrjähtää epätasaisessa maastossa. Kotimatkalla nilkutus kuitenkin loppuu ja eikä tassussa tunnu aristusta. Päätetään kuitenkin ottaa hetken aikaa rauhallisemmin.

Ja jotkut vielä sanoo, että kotikoiralla on tylsä ja virikkeetön elämä!