Loputkin terrasiprojektista toteutui lähes suunnitelmien mukaan. Ainoa vain että terassi valmistuikin hieman arvioitua aikaisemmin, mutta en pistä pahakseni. Terassista tuli juuri sellainen kuin halusinkin! Naapuritkin ihailivat nopeasti rakennettua ja hyvin tukevalta tuntuvaa rakennelmaa samalla kun viimeistelivät vielä omia monen viikon ilta-askereina työstämiään terassejaan.

Terassin valmistuttua alkoi vasta meidän työt. Suunnitelmat on valmiina pihan monivuotisista kasveista ja kivikoristuksista. Suunnitelma toteutetaan kahdessa osassa, joista toinen on jo hyvää vauhtia valmistumassa!

Terassin jatkoksi pihan perälle asti kulkuväylälle upotettiin liuskekiviä nurmikkoon. Terassin viereen jätetystä maa-alueesta revittiin nurmikko irti ja paranneltiin maa-aluetta kasvien istutuksia varten.

Kasvien osto ja muun rekvisiitan hankkiminen vaati juoksemista kolmessa eri kaupassa. Kyllä täytyy sanoa, että puutarhakaupoista on vaikea saada asiakaspalvelua. Ehkä yksi myyjä näkyy olevan paikalla ja sekin juoksee asiakkaita karkuun Yllättynyt  Eikä tämä havainto koske vain yhtä kauppaa vain ainakin näitä kolmea, joissa samana päivänä kävimme asioimassa. Jos asiakaspalvelu olisi pelannut ja kaikki kasvit olisi merkattu edes niiden latinalaisilla nimillä, ei meidän ehkä olisi tarvinnut käydä niin monessa paikassa etsimässä kasveja itse.

No tarvittavat tarpeet kuitenkin saatiin ja ensimmäiset monivuotiset kasvit on istutettu paikoilleen. Välialueista puuttuu vielä koristekivet, koska mukulakivien kuljetus osoittautui hankalaksi. Kiviostoksilla kannattaa muuten piipahtaa Espoossa Kivikoplassa. Sieltä löytyy kiviä moneen lähtöön ja ostettavat kivet saa itse valita. Piha näyttää jokatapauksessa kivalta jo tässä vaiheessa. Toivotaan, että kasvitkin tykkäävät ja lähtevät pian kasvamaan!